Vilken start – 21/11

Vi började med att ta förortståget så långt det gick. Utan att betala. Två stationer före slutet kom konduktörssvinet*. Vi spelade dumma och oförstående. Jag visade mitt student-leg. Då snodde han hela min plastficka med körkort m.m. och snacka om att vi skulle till ”politin”. Vid ändhållplatsen gick vi fram till honom för att få tillbaka kortet. Han vägrade och jag slet ifrån honom det. När vi kom upp ville han att vi skulle gå in på kontoret, men det ville inte vi. Han gav sig på mig med våld (klöste mig så jag fick fula märken på överarmen) och en passagerare hotade mig ockås. Vi följde med in. När han skulle ringa till polisen ångrade han sig i samma stund. Istället skrev han upp namn och adress och sade ”farvel”.

En bit att gå till motorvägen där vi fick lift till Maribo på Lolland. En stor öde motorväg med gles trafik. Vi pallade jättegoda äpplen. Efter en timme fick vi lift. Då hade vi just bestämt oss för att börja gå de 16 km till färjan i Rödby. Det hade kommit en annan liftare och ställt sig lite längre upp på vägen så det verkade helt hopplöst. MEN. En Land Rover som tidigare kört förbi oss kommer nu i motsatt riktning och vänder, över mittremsan, för att plocka upp oss. Världens original. En dansk kille i 40-årsåldern. Jazzmusiker – dragbasun. Försäljare av motorer (hobby). Stor och tjock. Stenrik (tydligen). Förutom Land Rovern en Bentley och 2 Volvo. Biltelefon (billig = 8000:- Skr). Satt och hinka bärs hela resan. Bjöd oss på mat på färjan. Hade själv bilat tvärs genom Afrika. Varit i stort sett över hela världen utom Sydamerika. Helrolig kille. Spontan. Uppriktig. Knasig. Sprallig Tyckte illa om Tyskland, tyskar och tyska. Skulle till Bremen ikväll och vi följde med. Han bor på Park Hotell – helflott. Vi på vandrarhem och ska vidare med honom till Dortmund i morgon. Vädret var bra en bit in i Tyskland sedan regnigt – men det gjorde ju inte oss något.

Resta mil: 40 Resor: $ 5 Mat: $ 1,5 Sovplats: $ 4 Summa: $ 10,5

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *